013-12 40 30

Och så kom dagen .....

Så kom dagen vi inte ville skulle komma

Ett sista farväl ....

Att avliva sitt älskade djur är ett svårt beslut. Men det är också en tid för att ge sin familjemedlem ett bra slut. Kanske är det en obotlig sjukdom djuret lider av, hög ålder eller att kroppen tillslut inte orkar med. Somliga djurägare vill att det ska ske på kliniken medan andra vill att djuret ska somna in hemma. Ett hembesök går till precis till som på kliniken. Målet är att avlivningen sker rofyllt och helt utan stress. Fråga gärna hur det går till så att ni får det som ni vill.
Om djurägaren inte kan vara med vid avlivningen vill vi att ni skriver på en fullmakt (se här).

Kremering eller egen begravning?

Nu hoppas vi att allt har gott så bra det kan och att vi har gett en rofylld och stressfritt slut. Nu måste vi tänka på vad vi sedan ska göra med kroppen. Här finns våra tre alternativ:

Separat kremering

Vi tar hand om kroppen och ser till att den separat kremeras på Kullsäters Smådjurs-krematorium i Södra Östergötland. Askan kommer tillbaka till kliniken i en fin träurna av björkträ efter 2 - 4  veckor. Vi sms:ar er för upphämtning av urnan. Om ni sedan vill begrava urnan eller sprida askan, får ni göra precis som ni vill. 

Gemensam kremering

Vi tar hand om kroppen och ser till att den gemensam kremeras på Kullsäters Smådjurs-krematorium i Södra Östergötland. Askan kommer sedan läggas i deras minneslund. Minneslunden är ett vackert skogsparti med en liten åkerlycka, högt beläget mellan deras väg och Gransjön.

Egen begravning

Ni tar hand om kroppen. Vi rekommenderar att ni gräver ca 60 cm ner i marken, så att inte andra djur kommer åt. Ni kanske redan har tänkt ut något fint och vackert ställe där ni vill begrava kroppen. Man kan ha fler djur man redan begravt där. Nedan finns en länk om information och regler vad som gäller i Linköpings kommun vid begravning av djur.
Veterinärkliniken

Här finns vi

Oss hittar man i valvet på Skogslyckegatan 10 i Johannelund i Linköping mitt emot Nya Munken Skolan. Vi har gått om parkeringsplatser utanför kliniken.

Skogslyckegatan 10 (i valvet) 
587 26 Linköping

013-12 40 30

info@ervet.se

Öppettider: Helgfria vardagar 8:00-17:00, lunch mellan 12-13. Telefontid: Helgfria vardagar 8:00-11:30 och 13:00-16:30