ER VETERINÄR I LINKÖPING AB

Jourveterinär

Jour hos oss:

Vår veterinär Erik Ehnvall är jourveterinär / akutveterinär i mån av tid på vardagar/helger samt under dag/natt för akuta och brådskande sjuka djur.
Veterinären gör även hembesök. Telefonnumret är 013-12 40 30.
Under jourtid ber jag att samtal som ej är akuta och brådskande att vänta till kontorstid.
Om vi ej svarar eller ringer tillbaka inom 15 minuter hänvisar vi till annan jouröppen klinik. En lista på dessa finns nedan.

Vanliga frågor:

Här under finns lite vanliga frågor och svar angående jour.

Gäller min försäkring under jourtid?

Ja, den gäller under jourtid för de vårdkostnader som uppkommit under ditt djurs försäkringstid och har sin grund i de skador och sjukdomar som är medicinskt motiverade. De uppgifter som ligger till grund för din försäkring kan du läsa i ditt försäkringsbrev. I ditt försäkringsbrev kan du även hitta villkoren och hur hög självrisken är.

Hur ska betalning ske under jourtid?

Hos ER VETERINÄR betalar du med Swish eller med kort innan du lämnar kliniken med ditt djur. Vi har tyvärr ingen möjlighet att fakturera. Det kan va bra att veta att vården blir dyrare under jourtider.

Kan man få en faktura?

Nej, det går inte att få en faktura hos oss, varken under dagtid eller jourtid. Detta på grund av att kliniken tyvärr blivit lurad för många gånger. Så därför väljer vi att inte godkänna faktura. Med detta kommer det inte finnas några undantag. Det går inte heller att betala med kontanter hos oss då vi sedan den 1 februari 2017 blivit en kontantfri klinik. Detta gjordes för att minska risken för rån och inbrott. Därför tar vi alltid endast emot kort och
Swish som betalningsmetoder.

Kan man direktreglera under jourtid?

Tyvärr går det inte att direktreglera under jourtid eftersom försäkringsbolagen är stängda. Man måste betala alla kostnader för all behandling och vård gällande djurets vistelse innan man lämnar kliniken. Med journalkopia och kvitto kan man sedan reglera med sitt försäkringsbolag.

Kan man ibland få betala i förskott?

Ja, det kan man få göra. Kostnaden för vård vid akuta besök är alltid svåra att beräkna exakt, bland annat beroende hur djuret svarar på behandling. Vi gör då en preliminär bedömning och du betalar en förskottsbetalning på 50–75 % av den beräknade kostnaden innan vi går vidare med undersökning och behandling. Detta gäller även för operationer.

Kan man få ett kostnadsförslag innan behandlingen startar?

Ja, det kan man få. För våra patienters bästa har vi som regel att i varje läge utföra de undersökningar, behandlingar, provtagningar, övervakning och övriga åtgärder som är bäst för patientens välbefinnande och tillfrisknande. Från början är det oftast inte möjligt att förutse hur omfattande resurser och därmed kostnader som kommer att behövas. Den slutliga kostnaden kan därför avvika från kostnadsförslaget. Om du vill sätta en absolut kostnadsgräns måste vi få veta det från början!

Närmaste djursjukhus med jouröppet från Linköping:

Avstånd
17 mil

Evidensia Strömsholm Specialistdjursjukhuset

Telefonnummer: 0220-458 00

Avstånd
20,1 mil

Anicura Bagarmossen Djursjukhus (Stockholm)

Telefonnummer: 08-505 303 00

Avstånd
24,8 mil

Alingsås Djursjukhus

Telefonnummer: 0322-63 20 00

Avstånd
28,2 mil

Blå Stjärnans Djursjukhus (Göteborg)

Telefonnummer: 031-65 35 00
Jourtid 0900-208 08 88

Avstånd
36,3 mil

Evidensia Specialist Djursjukhuset Helsingborg

Telefonnummer: 042-16 80 00

Avstånd
42,7 mil

Evidensia Malmö Djursjukhus

Telefonnummer: 040-55 22 00

Avstånd
57,2 mil

Anicura Djursjukhuset Sundsvall

Telefonnummer: 060-14 70 10

Avstånd
74,9 mil

Östersunds Djursjukhus

Telefonnummer: 063-13 40 00

Distriktsveterinärerna

Du kan också kontakta distriktsveterinärerna som finns på många platser i sverige.